Sluiten

Kennisbank

Energielabel als kans, ook bij lager label

Energielabel als kans, ook bij lager label

Niet iedere woning heeft een A++++ label. Sterker nog, bijna geen enkele woning heeft dit label. Het gemiddelde label in Nederland is een C label. Het verschil in label zorgt er voor dat iedere woning zijn eigen kansen heeft.

Voor woningen met een lager label is het de kans om uit te leggen welke duurzaamheidsmogelijkheden er zijn om het comfort en de energiekosten van de woning te verbeteren.

Opmaken Energielabel

Bij het opmaken van een Energielabel worden isolatiemaatregelen in kaart gebracht, er wordt gekeken naar het type glas en de technische installaties als CV en zonnepanelen. In het rapport wordt duidelijk uitgelegd welke verbeteringen er mogelijk zijn om de woning duurzamer te maken. De kans voor verkopers om de woning goed uit te leggen in mogelijkheden en kosten.

Betreft het een oudere woning zonder muurisolatie dan is dit in de meeste gevallen vrij simpel aan te brengen en tegen relatief lage kosten. Enkel glas is te vervangen voor HR++ of triple glas en geeft direct meer comfort in de woning. Het vervangen van een oude CV ketel is een relatief kleine investering. Deze maatregelen helpen de woning energiezuiniger te maken en biedt de potentiële koper een hoger comfort en lagere energie rekening. Binnen een paar jaar heeft de koper de investering terugverdiend.

Veel mogelijkheden

Ga je verder en kijk je naar woningen met een C label dan worden zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepompen interessant. Het terugverdienen van dergelijke investeringen kan hierbij nog sneller gaan doordat een aantal banken rentekorting op een hypotheek geven bij een hoger label.

Zo heeft iedere woning zijn eigen mogelijkheden en eigen kansen. En de adviezen voor verduurzaming, die ontvangt u automatisch van uw Energielabel adviseur in het Energielabel rapport.

Benieuwd naar de kosten?

Wij leveren voor elk woningtype een label!

Appartement

Bijvoorbeeld een flat of studio

€180,-

vanaf
Aanvragen

Tussenwoning

Buren aan beide kanten

€200,-

vanaf
Aanvragen

Overige woningen

Afhankelijk van de grootte

€260,-

vanaf
Aanvragen