Sluiten

Wat kost een

Energielabel?

De kosten hangen af van jouw woning. Neem contact met ons op om een vrijblijvende offerte voor jouw woning te maken.
Vraag vrijblijvende offerte aan

Wat kost een energielabel?

Wat zijn de kosten?

Omdat het opnemen van jouw woning mede bepaalt hoe hoog de kosten voor een Energielabel zijn, hebben we onze prijzen daar alvast op aangepast. Een appartement met een beperkte oppervlakte en te controleren zaken neem uiteraard minder tijd in beslag dan een grote vrijstaande woning. Ben jij benieuwd wat een Energielabel voor jouw woning kost? Neem dan contact met ons op en je krijgt een vrijblijvende offerte.

Vraag vrijblijvende offerte aan

Onze prijzen

Wat kost een Energielabel voor jouw woning?

Appartement

Bijvoorbeeld een flat of studio

€180,-

vanaf
Aanvragen

Tussenwoning

Buren aan beide kanten

€200,-

vanaf
Aanvragen

Overige woningen

Afhankelijk van de grootte

€260,-

vanaf
Aanvragen

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een energielabel nodig?

Gaat u de woning verkopen of verhuren dan bent verplicht om het energielabel te vermelden. Bij de definitieve verkoop van de woning bent u verplicht om het energielabel te verstrekken aan de koper.

Wat is een energielabel (voor woningen)?

Woningen hebben, net als elektronische apparaten zoals uw koelkast, een energielabel. Dit label geeft inzicht in het energieverbruik van uw woning en biedt adviezen voor verdere verduurzaming. Het geeft kopers of huurders inzicht in hoe energiezuinig uw woning is.

Hoe bepaalt de adviseur mijn energielabel?

De adviseur komt bij u thuis langs en bekijkt de afmetingen van uw woning, de wijze en kwaliteit van isolatie en de (duurzame) technische installaties. Met deze gegevens berekend de adviseur uw Energielabel.

Hoeveel tijd neemt de woningopname voor een energielabel in beslag?

Een woningopname neemt ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag. Dit is afhankelijk van het type woning, het woonoppervlak en de technische installaties (CV, warmtepomp, zonnepanelen).

Waar kan ik mijn huidige energielabel vinden?

Uw energielabel vindt u terug op www.mijnoverheid.nl . Wilt u uw woning vergelijken met dat van uw buren. Op www.energielabel.nl vindt u het label van alle woningen.

Op mijnoverheid.nl logt u in met uw DigiD en gaat naar het onderdeel wonen. Vervolgens selecteert u de kadastrale gegevens. Hier vindt u het huidige energielabel, de registratiedatum en de datum waarop uw label verloopt. U kunt hier uw label downloaden als PDF.
In veel gevallen is dit label niet meer actueel door woningaanpassingen als isolatie, HR glas, zonnepanelen of aanpassingen aan het verwarmingssysteem.

Wat zijn de voordelen van een nieuw energielabel?

Een nieuw energielabel geeft een beter inzicht in de energieprestatie van uw woning en daarmee het energieverbruik van uw woning. In een nieuw energieprestatierapport zijn ook de meest recente isolatiemaatregelen of andere verduurzamingsmaatregelen meegenomen waardoor uw label meestal gunstiger uitvalt. Een hoger energielabel scoort gunstiger bij potentiële kopers of huurders. Tenslotte zijn in het energieprestatierapport adviezen opgenomen voor verduurzaming van uw woning.